Dertig in een Dozijn

In de eerste aflevering onderzoeken Peet en Jorien hoe je een huis koopt en of dat nog wel realistisch is in de huidige tijd. Hoeveel kan je lenen, hoe werkt dat met overbieden, waarom zou je een makelaar in de arm nemen en zitten er restricties aan de jubelton? En kan je überhaupt nog wel een huis alleen kopen in deze huidige tijd of kan je beter in een cursus Tinder investeren?

Wist jij bijvoorbeeld dat je momenteel 4,5 tot 5 keer je jaarinkomen aan hypotheek kan krijgen als je in vaste dienst bent? En dat van een ZZP’er veelal wordt verwacht dat je drie jaarrekeningen moet kunnen laten zien, maar dat je naar verhouding minder kan lenen? En dat de jubelton wordt afgeschaft in 2024, dat je studieschuld wordt meegenomen bij de aanvraag van je hypotheek en dat in Q4 van 2020 2,4% op de vraagprijs werd verboden en dat dit in Q4 van 2021 10% was? En dat er überhaupt bij 80% van de verkopen in 2021 op de vraagprijs is overboden?  

Is er nog hoop voor de alleenstaande om een huis te kopen in Nederland? Of is dit ‘privilege’ alleen nog aan stellen besteed? Peet en Jorien onderzoeken het met twee experts.

"Wees flexibel, blijf niet vasthouden aan het idee van al mijn
vrienden wonen in de Pijp of Amsterdam, Rotterdam, dus ik wil daar perse wonen.
Kijk verder dan je neus lang is."

Monique van Driessel 

 

Experts

Martin van de Biezen 

Martin is één van de twee eigenaren van de Kredieter, een intermediair op het gebied van hypotheken. Het team van Kredieter bestaat uit 6 ervaren hypotheekadviseurs, die ieder gespecialiseerd zijn in één of meerdere aspecten van het vakgebied en zijn allen aangesloten bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH). Martin draait al sinds 1999 mee in de wereld van hypotheken en heeft de markt door veel verschillende fases zien gaan. Het kantoor van de Kredieter zit in het WTC in Amsterdam. 

Monique van Driessel 

Na een een succesvolle carrière in de media heeft Monique van Driessel zich omgeschoold en is zij sinds 1 mei 2021 werkzaam bij De Nieuwe Amsterdamsche Makelaardij, een makelaarskantoor gevestigd in Amsterdam Zuid. Monique doet zowel aan-als verkoop en aan- en verhuur, zowel binnen als buiten Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

Related Podcasts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *