Dertig in een Dozijn

In deze aflevering draait het om vrouwelijk leiderschap, terwijl de expert die het boek New Female Leadership heeft geschreven, niet gelooft in vrouwelijk leiderschap. En dan met de nadruk op vrouwelijk. Maar omdat er slechts 5 vrouwelijke CEO’s bestaan in Nederland en het algemene beeld bij het woord leider nog steeds een grijze oude blanke man is, moeten we het beeld van een leider veranderen en vandaar dus de nadruk op het woord ‘vrouwelijk’. 

De expert van deze week heeft 120 toonaangevende vrouwen geïnterviewd, van Sigrid Kaag (fractievoorzitter D66) tot aan Miluska van ‘t Lam (hoofdredactrice Harpers Bazaar) voor haar boek om er achter te komen wat deze vrouwen nou een goed leider maakt. Authentiek leiderschap is wat deze vrouwen gemeenschappelijk hadden.

Tijdens deze aflevering bespreken Peet en Jorien met de expert wat authentiek leiderschap is, welke waarden zij persoonlijk belangrijk vinden en komt het imposter syndrome aan bod. Iets wat Peet enorm aansprak. Want denk jij ook wel eens bij jezelf dat je een fraudeur bent en dat je collega’s er elk moment achter kunnen komen dat je eigenlijk helemaal niks kan en niet op die functie hoort te zitten? Of twijfel je wel eens of je eerder behaalde successen niet nog een keer zou kunnen behalen? Ook dat is een kenmerk van het imposter syndrome.

Wist jij dat vrouwen voor 1919 nog niet mochten en stemmen, voor 1956 handelingsonbekwaam waren en dus geen beslissingen zonder toestemming van hun vader of broer konden maken en dat het pas sinds 1991 mannen officieel per wet is verboden hun echtgenoten te verkrachten?!

We hebben nog een lange weg te gaan, wij vrouwen. De aflevering legt de vinger op de gevoelige plek en geeft een goed beeld van hoe wij vrouwen elkaar meer moeten steunen. En het boek van Caroline Glasbergen zou verplichte literatuur moeten worden op elke school voor jongetjes en meisjes! 

 
Als we denken aan een leider, denken we nog steeds aan een man en niet aan een vrouw.
Caroline

Caroline Glasbergen is sociaal ondernemer, auteur, spreker en founder van het platform New Female Leaders, dat gericht is op authentiek leiderschap voor vrouwen. Ze is begonnen met een rechtenstudie in Groningen, en heeft uiteindelijk op Neyenrode haar master finance gehaald en rondde in 2021 het INSEAD programma Gender Diversity succesvol af. Ze heeft achtereenvolgens bij Bacardi en Unilever op de marketing gewerkt. Caroline heeft een MSc in finance en rondde in 2021 het INSEAD programma Gender Diversity succesvol af.

New Female Leaders heeft als doel om vrouwen die leiden of de ambitie hebben om te leiden, te begeleiden om hun persoonlijke invulling aan leiderschap te geven, en zo een positieve impact in deze wereld te realiseren, vanuit eigenheid, hun authentieke zelf. Om dit te bereiken biedt New Female Leaders bewustwording, inzicht en handvatten rondom dit onderwerp, waarbij ze de verhalen van vrouwelijke leiders en experts delen via een podcast (met inmiddels meer dan 120 interviews). Het in 2021 verschenen boek New Female Leader – het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden en het unieke leiderschapsprogramma ‘The Accelerator’.

Caroline is getrouwd, heeft een bonuszoon en is momenteel zwanger. Ze woont afwisselend in Ibiza en Rotterdam. 

 
Related Podcasts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *