Dertig in een Dozijn

Een gebroken hart, wie heeft er geen ervaring mee? Liefdesverdriet is van alle leeftijden en komt in verschillende gradaties. Wie heeft er niet ooit gegoogled naar de duur van liefdesverdriet en hoe je er van af komt. De één verzuipt zich in een rebound en verwerkt zijn of haar liefdesverdriet volgens het motto ‘to get over one, is to get under one’. Terwijl de ander zich wekenlang in een onesie huilend met een bak ijs op de bank verschanst en kilo’s tissues verslijt. Er is geen goed of fout. Wel wordt er geadviseerd om de verschillende stadia van rouw te doorlopen, je tot in den treure tot je vriendinnen te wenden en contact met je ex wordt afgeraden. Dus ook sex met je ex.

Wist je dat als je geliefde overlijdt of je verlaat, dat dit zo’n schok teweeg kan brengen, dat je hart schade oploopt en dat onderzoekers nu hebben aangetoond dat er soms littekens ontstaan op het hart, die niet meer verdwijnen? En dat liefdesverdriet kan voelen als lichamelijke pijn?

Liefdesverdriet is iets om serieus te nemen en kan voor heftige depressies zorgen. Nu willen we dat niet en is de liefde iets moois, dus geven wij je in deze podcast handvatten om je breuk te verwerken zodat je weer open staat voor een nieuw liefdesavontuur!

Mijn ervaring is, dat de meeste relaties die tijdens de liefdes rouw ontstaan, dat die niet zo’n beste kans van slagen hebben in het algemeen.
Hester Schaart

Hester Schaart heeft sinds 2008 als vrijgevestigd Gezondheidszorgpsycholoog een eigen praktijk. Daarvoor heeft ze jaren in de kinder- en jeugdpsychiatrie/ GGZ gewerkt als kinderpsycholoog.

Sinds een jaar of 6 is ze zich meer en meer gaan bezighouden met liefdesverdriet. De aanleiding hiervoor was dat ze zelf werd verlaten door een geliefde en als gevolg daarvan diep in de put raakte. Na het helen van haar gebroken hart, raakte ze gefascineerd over de grote emotionele impact van het gebroken hart. Na veel research , besloot ze om haar praktijk in te richten op volwassenen die last hebben van hun gebroken hart. Haar missie is om ruchtbaarheid te geven aan de aanzienlijke emotionele gevolgen van pijnlijk liefdesbreuk of scheiding. Speciaal voor iedereen met ernstig liefdesverdriet heeft ze online programma’s ontwikkeld voor de rouwverwerking na een pijnlijke relatiebreuk.

Hester is 52, woont in Den Haag, waar ze praktijk aan huis heeft.
Website: www.liefdesverdrietpsycholoog.nl

Related Podcasts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *