Dertig in een Dozijn

De beauty industrie is gigantisch en niet zonder reden. Er gaan miljarden in om. We geven extreem veel geld uit om er een beetje appetijtelijk bij te lopen en elk beauty merk belooft ons wat anders. Op elke hoek van de straat word je wel een crème of make-upje aangesmeerd. Maar wat is nu waar en wat niet?! Zijn de dure crèmes het waard? Moeten we hier in investeren? 

Samen met de expert van deze week, huidspecialiste Annelijn van Ierland, duiken we in de wondere wereld van beauty en vragen we haar het hemd van het lijf. Alle trends komen aan bod, we vragen haar wat de beste beauty routine is en welke merken haar favoriet zijn. Annelijn geeft ons handige tips waar we op moeten letten bij het kopen van een crème en  ze vertelt ons alles over de feiten en fabels van de beauty industrie. Ook komt uiteraard botox aan bod en of er mogelijkheden zijn om dezelfde resultaten te bereiken maar dan met lasers en crèmes. 

Een aflevering boordevol tips waar je direct mee uit de voeten kan! Peet heeft direct een afspraak bij Annelijn gemaakt in de Skin kliniek en zag na 1 behandeling direct verbetering! En Jorien gaat aankomende maand. 

En wat suikers eigenlijk doen, ik vergelijk dat vaak met honing die ook op een gegeven moment vaak versuikerd en harder wordt. En dat is ook wat suiker met je huid doet doet, dat bindt zich aan het collageen en wordt wat harder. En daardoor breekt het af.
Annelijn van Ierland

Wil je graag je huid in topconditie brengen en houden? Dan zijn professionele huid- en laserbehandelingen een goed idee.

Peelings

Bij een peelingbehandeling wordt een vloeistof met een bepaald zuur op de huid aangebracht. Het zuur lost als het ware een laagje van de huid op; een mooie en frisse huid wordt zichtbaar.

Glycolzuur (AHA) 

Glycolzuur is één van de meest gebruikte oppervlakkige peelings. Hogere concentraties glycolzuur in een peeling stimuleren de aanmaak van collageen en elastine in de huid. Deze peeling heeft een positieve invloed op huidveroudering waardoor dit proces vertraagt. Ook kunnen zonbeschadigingen in de huid en oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden gemaakt. De algehele conditie van de huid zal verbeteren, hij zal er frisser en stralender uitzien en kan weer beter vocht vasthouden.

Salicylzuurpeeling (BHA) 

Salicylzuur is vet oplosbaar en dringt dieper de poriën in, daarnaast werkt salicylzuur ontstekingsremmend. Deze peeling is daardoor goed geschikt voor de behandeling van actieve acne en onzuiverheden.

Lasers

Heb je last van rode vaatjes, pigmentvlekken, acne of littekens? Huidveroudering, lijntjes/rimpels of huidverslapping? Dan zijn laserbehandelingen dé oplossing! Bij Skin kliniek kunnen alle huidtypes worden behandeld en beschikken ze over de nieuwste lasers.

Zo ook de Youlaser, de eerste en unieke laser die in staat is twee lasers met elkaar te combineren. Een gefractioneerde CO2 laser (10600 nm), die de huid gladder maakt, rimpels, huidstructuren en (acne) littekens vermindert en een gefractioneerde laser (1540 nm) die de aanmaak van collageen en elastine stimuleert en dieper in de huid voor versteviging zorgt. Zo worden alle tekenen van huidveroudering aangepakt.

 

Tips van Annelijn wat betreft beauty producten

Algemene tips:

Bescherm je huid dagelijks tegen de zon in lente/zomer met SPF 30 en de herfst/winter met SPF15, drink voldoende water en verzorg je huid goed met milde producten zonder parfum en alcohol denat.

Belangrijke ingrediënten huidproducten:

Vitamine C is een anti-oxidant, waardoor UV-schade door de zon beperkt wordt. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmende werking waardoor het kan helpen bij het verminderen van acne. Maar daar stopt dit mooie ingrediënt niet. Vitamine C helpt ook bij de aanmaak van collageen, waardoor het de huid verstevigd. Let wel, je hebt een percentage nodig van minimaal 4% om van deze voordelen te kunnen genieten. Let er dus op dat vitamine C als ingrediënt bovenaan de ingrediëntenlijst staat (in het bovenste 1/3 deel). Let op: in combinatie met vitamine E werkt vitamine C het best.

Vitamine A ofwel retinol heeft een bewezen huidverjongende werking op de huid. Het zorgt voor een gezonde celdeling en het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine in de huid. Producten met vitamine A gebruik je het liefst ’s avonds en bouw het gebruik rustig op.

 

 

Merken huidverzorging
Derma
Dermolin
Paula’s Choice
Cetaphil
Cerave
Eucerin
Louis Widmer
La Roche Posay
Jetske van Ultee
Neutral

Wil je meer weten over huid- en laserbehandelingen die echt wat doen voor je huid?

Kijk dan op www.skinkliniek.nl. Daar bieden ze alleen behandelingen die door wetenschappelijk onderzoek hun effect hebben bewezen. Dat in combinatie met jarenlange praktijk ervaring.

 

Annelijn van Ierland, eigenaresse van Skin Kliniek in Utrecht, is een expert op het gebied van huid- en (met name) laserbehandelingen. In 2005 is ze afgestudeerd als huidtherapeut aan de Hogeschool van Utrecht en in 2015 als wetenschappelijk onderzoeker (Evidence Based Practice) aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar afstuderen in 2005 is ze begonnen als huidtherapeut bij een grote privé kliniek en nadat ze daar bijna 12 jaar heeft gewerkt is ze in 2017 haar eigen kliniek begonnen, Skin kliniek waar ook de focus op laserbehandelingen ligt. Annelijn kan je helpen op het gebied van een medisch probleem , zoals acné of littekens, of op het gebied van cosmetische problemen, denk aan de algemene huidconditie verbeteren, pigmentvlekken verminderen, lijntjes / rimpels verminderen. Ook kan Annelijn opgedane zonschade in je  huid verminderen.

Related Podcasts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *