Dertig in een Dozijn

Hoor je er nog bij zonder schaamlipcorrectie? Deze week een aflevering over een onderwerp waar niet vaak in het openbaar over wordt gesproken, namelijk de labia correctie, schaamlip verkleining alias de designer vagina. Een ingreep die aan een absolute opmars bezig is, want in 2016 was er in Italië bijvoorbeeld sprake van een stijging van 160%! 

In deze aflevering wordt door cosmetisch arts Magali uitgelegd wat de ingreep inhoudt, hoe het in zijn werk gaat, wie er voor in aanmerking komt, wat de risico’s zijn en hoeveel het kost. De onzekerheid die over schaamlippen ontstaat, heeft vaak te maken met weinig vergelijkingsmateriaal dat de vrouw heeft. Wist je bijvoorbeeld dat door het veranderende modebeeld rond 2000, strakkere broeken ipv wijde rokken, en de trend van geen schaamhaar heeft bijgedragen aan de opmars van labia correcties? Maar aangezien alles uit de jaren ‘90 momenteel een comeback maakt, misschien het schaamhaar ook, en daarmee natuurlijke schaamlippen. Wie zal het zeggen! 

In ieder geval is het wat betreft dit onderwerp goedkoop is absolute duurkoop. Ga nooit voor de goedkoopste optie, want het groeit niet meer aan. Laat je goed informeren! Let ook goed op of de arts is gecertificeerd en een plastisch chirurgische is of een gynaecologische achtergrond heeft.

Niks is afwijkend … Dit is geen ingreep die trend gevoelig moet worden.
Magali van der Maden

Deze aflevering is Magali van der Made-Netten weer onze expert. Zij was ook onze expert tijdens de Botox aflevering, luister deze aflevering vooral nog terug als je die nog niet hebt gehoord. Magali heeft Medicijnen heeft gestudeerd aan de VU Amsterdam, 8 jaar als arts bij de gynaecologie gewerkt en zich in 2019 laten omscholen als cosmetisch arts. Magali is 36 jaar oud en houdt zich naast Botox en fillers ook bezig met labia constructies, oftewel schaamlipcorrecties. Zij verweeft haar gynaecologische ervaring met de cosmetische geneeskunde en voert onder andere ook, naast Botox en fillers, labia correcties uit. Magali is werkzaam in de Mauritskliniek in Den Haag.

Instagram: @drs.magalivandermaden
Mauritskliniek: https://mauritskliniek.nl/specialist/magali-van-der-made/

Related Podcasts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *