Dertig in een Dozijn

Eten doen we allemaal. De één drie keer per dag, de ander de hele dag door. De één heeft een haat/liefde verhouding met eten, de ander maalt er niet om. De één blijft moeiteloos slank, de ander blijft voor eeuwig yoyo’en. Maar wist jij dat de voeding die je tot je neemt van invloed kan zijn op jouw levenskwaliteit?! Chronische kwalen zoals migraine, vermoeidheid, slecht slapen, slechte huid (acne), blaasontsteking etc zijn allemaal te herleiden naar voeding en dus ook op te lossen met een ander eetpatroon en dit eventueel ondersteund met supplementen. Het gaat zelfs zo ver dat je hormoonhuishouding bepaald wordt door wat je eet. 

Wist jij bijvoorbeeld dat een glas spa rood bij je avondeten de spijsvertering bevordert, maar een normaal glas water de spijsvertering tegenwerkt? En dat zachte stinkende windjes te maken heeft met een verkeerde opname van eiwitten in je voeding en harde winden weer te maken heeft met een reactie op koolhydraten?

De expert van deze week, Sharon Asscher geeft aan de hand van concrete voorbeelden aan hoe bepaalde kwalen zijn te herleiden naar voeding. Herken jij je in bepaalde patronen? Heb jij bijvoorbeeld altijd voordat je ongesteld wordt migraine? Ook geeft ze ons handvatten voor een gezond eet en leefstijl.  

Supplementen 
B12
D3
Magnesium 
Omega 3

Merken supplementen
Vitakruid
Bonusan
Vitals
Energetica Natura (hun lijn Biotics)
Essential Organics

 
"Iedereen die in een burn-out zit, heeft een leaky-gut.
Omdat je te lang, teveel stress hebt gehad."
Sharon Asscher

Sharon Asscher, 39 jaar lentes jong en moeder van 2 kinderen. Sharon is Orthomoleculair therapeut,  KPNI therapeut , darmtherapeut en hormoonconsulent. 

 

Op haar 18e begon ze zich met voeding bezig te houden, toen ze werd geopereerd aan een slecht functionerende nier en deze werd verwijderd. In haar hele jeugd had ze continu pijn in haar zij door blaasontstekingen en nierbekkenontstekingen. Ze wilde er alles aan doen om haar lijf zo goed mogelijk te ondersteunen bij het herstel – zowel van de operatie als van een levenslang antibiotica gebruiken. Ze ging op onderzoek uit om te leren hoe ze het beste voor zichzelf kon zorgen met één nier. Dit bepaalde uiteindelijk haar studiekeuzes: In de afgelopen twintig jaar heeft ze dan ook meerdere diploma’s gehaald. Een kleine greep: Medische & Psychosociale basiskennis, Orthomoleculair therapeut, Darm therapeut, Hormoon consulent, KPNI therapeut – Klinisch Psychisch Neurologisch Immunoloog Orthomoleculaire kindertherapeut 

 

In 2015 is ze haar bedrijf Voeding maakt je beter begonnen waar ze zich in het bijzonder richt op zwangerschap trajecten, de hormoonhuishouding, klachten die vanuit de darmen komen en algehele gezondheid optimalisatie.

 

Related Podcasts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *