Dertig in een Dozijn

In de derde aflevering van Dertig in een Dozijn vragen Peet en Jorien cosmetisch arts Magali van der Made-Netten het hemd van haar lijf over Botox en fillers. Waarom heerst er nog steeds een taboe op dit onderwerp en doen zoveel vrouwen er geheimzinnig over? 

We bespreken het ontstaan van Botox en fillers, de werking, de voordelen, maar ook de nadelen en de trends. Want social media is bepalend is bij de ontwikkeling van trends op het gebied van injectables en cosmetische ingrepen. Spoiler alert, de huidige trend van volle opgespoten lippen zal nog wel even aanblijven, maar de fox eye, bekend van Bella Hadid, is een tijdelijke trend.  

Magali vertelt ons dat Botox in het voorhoofd niet voor iedereen werkt, maar dat dit bij sommige vrouwen juist het tegenovergestelde effect heeft in plaats van een fris en jong uitstraling. Ook worden 1 op de 8 behandelingen bij mannen uitgevoerd.  De meeste gestelde vraag die Magali van patiënten in haar behandel stoel krijgt, is dat de patiënt een minder vermoeide blik en frisser uiterlijk wilt. O ja en niemand mag het zien. Ook is Botox echt niet alleen cosmetisch, maar kan ook medisch zijn. Denk aan het verhelpen van migraine, tandenknarsen en spasme. En uiteraard vragen we Magali wat de ideale leeftijd is om te beginnen met Botox, want ook hier is het credo ‘voorkomen is beter dan genezen’.

 

"Het valt me echt op dat de meeste vrouwen op tv en in de media
voorbeelden zien waar ze absoluut níet op willen lijken."

Expert

 

Magali van der Made-Netten, 36 lentes jong, heeft geneeskunde aan de VU Amsterdam gestudeerd, haar artsexamen in 2011 behaald en heeft hierna ruim 8 jaar gewerkt als arts bij de gynaecologie. Na de geboorte van haar tweede zoontje lonkte het ondernemerschap en wilde ze meer vrijheid, luchtigheid en positiviteit in haar leven. Dat heeft haar doen besluiten om in 2019 de opleiding tot cosmetisch arts te gaan doen. Vanaf toen heeft Magali in verschillende cosmetische klinieken gewerkt waar ze zich bezig houdt met Botox, fillers, zware peelings en labia correcties (schaamlipcorrecties). Per half mei begint Magali in de Mauritskliniek in Den Haag. 

Instagram:
drs.magalivandermade

Side note:

– Laat je goed informeren, check goed wie je arts is en of deze gecertificeerd is en ga nooit mee met de trends. Doe geen behandelingen die nog nooit zijn gedaan. En als je dan toch besluit om botox of fillers te doen, lekker doen. 

– NVCG Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde – certificering arts

– KMNG De Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Podcasts
Leave a Reply

Your email address will not be published.