Dertig in een Dozijn

Iedereen moet een keer alleen op reis. Dat is het credo van Peet en Jorien. Expert Lieke, die van reizen zo goed als haar beroep heeft gemaak, beaamt dit. Lieke deelt haar ervaringen,  en haar tips in deze podcast. Ze vertelt hoe je als vrouw alleen het veiligst kan reizen en in welke landen je het beste kan beginnen. Onderneem altijd een activiteit om mensen te leren  kennen. Koop een lokale SIM kaart, laat je sieraden en hakken thuis en neem heel veel DEET mee (muggenspul). Azië is veiligste, maar de leeftijd van de reizigers in Zuid- Amerika ligt hoger. Vertrouw ALTIJD op je intuïtie. Voelt het niet  goed, dan is het ook niet goed. Drink veel cola om buikgriep te voorkomen en je bent NOOIT te oud om alleen te reizen, ongeacht wat men zegt. Voel je je eenzaam tijdens alleen reizen? Accepteer het, omarm het. Het is geen schande. 

Alleen reizen, of je nou getrouwd bent en moeder van ik weet niet hoeveel kinderen, is dé manier om jezelf te leren kennen. En we weten dat alleen eten eng is, maar eerlijk, nobody cares, niemand let op je, want iedereen is teveel met zichzelf bezig. Trek je mooiste pak aan, bestel een glas wijn of een cocktail en neem jezelf mee uit eten. You got this!

Dat is dan maar zo, thuis sta je ook niet de hele tijd aan.
Lieke Pijnappels

Lieke van Little Wanderbook, solo reis expert en auteur van het boek Tropical Escapes heeft Muziektheater gestudeerd aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Na haar afstuderen heeft ze jarenlang op het podium gestaan en in series zoals Swanenburg en, dit jaar nog, in Goede Tijden, Slechte Tijden gespeeld. De laatste grote voorstelling was Hij gelooft in mij in het Delamar Theater, waar ze 7 tot 8 shows per week speelden en haar vrijheid begon te missen. Tussen projecten door ging ze zo lang mogelijk op reis en in de kleedkamer van het Delamar begon ze haar website te bouwen (Little Wanderbook) voor haar reisverhalen en tips (2015). Afgelopen november kwam haar eerste reisboek Tropical Escapes uit. Je kan haar naast actrice ook kennen als de voice-over van bijvoorbeeld de Garnier commercials. Daarnaast werkt ze als copywriter en social media manager voor diverse klanten.

Haar eerste solo reis was naar Turkije in 2009, maar de eerste echt grote soloreis was in 2010 naar Australië, waar ze 4 fantastische maanden beleefde, verliefd werd en met een gebroken hart naar huis moest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *