Dertig in een Dozijn

Hosts

Peet Witzel

Host

In loondienst na jaren te hebben ondernemen, 32, verloofd, woont in een koophuis in Amsterdam en heeft een (hele grote) hond. Persoonlijke dertigers dilemma’s: moet ik mijn eitjes invriezen, hoe werkt botox, worden we meer onzeker na 30 en hoe vind je je passie en maak je daar je werk van?

Op jongen leeftijd is Peet begonnen als model en woonde op haar 16e al in Milaan. Ze heeft tot haar 23e meer geleefd en harder door het leven geraasd dan menig ander en verhuisde als escape naar Nieuw Zeeland, letterlijk zo ver weg als ze kon. Ze is een tijd blijven plakken aan die kant van de wereld want daar ontmoette ze een Australische god met wie ze nu verloofd is. Ze hoopt jullie over een tijdje mee te nemen in de voorbereidingen van haar bruiloft. Ze is nu in loondienst voor een Amerikaanse Silicon Valley tech start-up, maar heeft jarenlang een succesvol online marketing bureau gehad. Van buiten lijkt haar leven erg goed op orde, met een fijn huis, een goede baan en een hond, maar binnen in haar hoofd is het een chaos en moet Peet zichzelf de hele tijd geruststellen dat het wel goed komt en alle puzzelstukjes wel op hun plek zullen vallen.

Jorien de Jongste

Host

Freelancer, 39, vrijgezel en huurt een huis in Amsterdam. Persoonlijke dertigers dilemma’s: hoe koop je een huis alleen, is beleggen een goed idee, wat doe je met vriendinnen die veranderen in uber moeders?

Carrie Bradshaw is Jorien’s idool, maar de ervaring leert vaak dat ze meer gemeen heb met Bridget Jones. Ze probeert zich een weg te banen door al het geweld wat men ook wel het leven noemt, als vrijgezel in Amsterdam met alle obstakels waar je als dertiger mee te maken krijgt. Ze is geboren en getogen in Den Haag en heeft altijd braaf het gebaande kakkers pad bewandeld wat door haar ouders, omgeving en keurslijf was uitgestippeld. En nu in haar dertiger jaren is ze aan het uitzoeken wat zíj eigenlijk leuk vind, wie ze is en bovenal hoe je je leven inricht als je níet op je 30e huisje boompje beestje hebt. Ze heeft een ochtendhumeur en zou graag langere benen willen.  

En wat Jorien wilt worden later als ze later groot is? Rijk en beroemd. Maar vooral gelukkig. 

Support de show op Petje Af

Ben jij een fan van de show en wil je meer leren over dit mijnenveld dat de dertigerjaren heet? Doneer dan, en  wij blijven heerlijke afleveringen maken.

Placeholder Image